3 jaar

hiephiephoera
De tekening die ik voor onze trouwkaart maakte.

3 jaar terug scheen de zon net zo mooi als vandaag, precies zoals de langjarige weersvoorspellingen hadden beloofd. We hadden de statistieken goed bekeken en precies de datum van 4 september uitgekozen vanwege het mooie weer over vele jaren heen. En het werkte! Onze trouwdag, of eigenlijk ons trouwweekend, werd een dag vol zonneschijn. Samen met familie en vrienden brachten we een weekend door in Chateau de Halloy vlakbij het Belgische plaatsje Ciney. Het kasteel huurden we, maar al het andere verzorgden we zelf. Een week voor de bruiloft bakte ik de bruidstaart samen met mijn moeder, het Indische avonddiner werd volledig gekookt door schoonmamma en massa’s vrienden en familie kwamen een dag eerder al naar het kasteel om te helpen met versieren, tafels te dekken, aardappels te schillen. Maar bovenal maakten we met zijn allen een heel weekend lang mooie herinneringen voor later.

We proosten niet met champagne maar met lokaal Belgisch bier, smulden van het zelfgemaakte, biologische lunchbuffet terwijl over het hele terrein mensen heerlijk in het gras zaten. We lagen in een deuk om mijn broers, ooms en neven, die ’s avonds op de tafels sprongen om een heuse stripact a la de Full Monty weg te geven, dansten wel duizend maal in de rondte op jaren 70 muziek en zagen het ’s ochtends weer licht worden. Het was me het feestje wel!

De tijd vliegt, inmiddels is het alweer drie jaar later. In ons leven is sindsdien vrijwel alles veranderd en de uitdrukking in voor en tegenspoed moesten we nadrukkelijk ervaren, iets wat we nu toe toch vrij aardig lijken te kunnen. Vandaag vierden we dan ook deze fijne dag, met een bord vol slagroom soesjes en een heuse speurtocht naar verse bramen, vlierbessen en beukenootjes. Net als drie jaar terug, volop in de zon!

4 september

Advertenties

12 comments

  1. Wat een heerlijk verhaal, gefeliciteerd! En dat er nog maar vele gelukkige jaren mogen volgen. Enkel voorspoed kan niemand je beloven, maar het gaat er maar om wat je met de tegenspoed doet. Geniet van elkaar! (Prachtige trouwkaart!)

    Like

  2. Proficiat ! Wat had ik er willen bij zijn. Zo idyllisch en zo puur.
    En ja, het leven is niet altijd pink en shiny … de mindere momenten horen er jammer genoeg bij. Maar ze vormen ons ook. En als je creatief weet om te gaan met deze valkuilen, hoe moeilijk ook, dan levert het op lange termijn op. Dikke kus.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s