Dromen over werk.

Tekening K.

Een tijdje geleden schreef ik op dit blog dat ik het leuk vind om kosteloos tekeningen voor anderen te maken en nodigde ik iedereen die dat wilde uit om een verzoekje in te dienen. (EN wie wil kan dat nog steeds doen). Inmiddels zijn er een aantal mensen geweest die de stoute schoenen aantrokken en mij simpelweg om een tekening vroegen. Zo ontzettend leuk! Inmiddels tekende ik al portretten, een tekening voor een mooi jubileum en werk ik nu aan twee tekeningen waar dieren een hoofdrol in spelen. Wat voor mij het tekenen in “opdracht” zo leuk maakt is dat ik gedwongen wordt om te tekenen buiten mijn comfortzone. Wat iemand wil of in gedachte heeft is altijd net iets anders dan de ideeën of thema’s waar je zelf mee werkt. En dan komt daarna ook nog eens dat enge moment van besluiten dat iets af is en dan hopen dat de ander het ook goed genoeg vind. Voor mij is het een mooie manier om te ontdekken of ik wellicht ooit wat meer met tekenen zou willen doen dan alleen maar voor de “hobby”. Een zelfde gevoel heb ik ook met schrijven. Net als het tekenen heb ik dat het afgelopen jaar echt herontdekt en nu droom ik er soms van om te kijken of ik beide ook beroepsmatig in kan gaan zetten.  Tekenen, schrijven en werk kunnen combineren zou geweldig zijn, maar zou ik het kunnen?  En zou er eigenlijk wel iemand op zitten te wachten? Vandaag merkte ik tijdens het werken aan een interview voor een andere website en bij het maken van een tekening op verzoek weer hoe blij ik word van dit soort werk. Zelfs mijn grieperige hoofd kwam er van tot rust. Maar ja, of ik het echt durf? Ik weet niet.

ouders isabel

Advertenties

17 comments

  1. Prachtige droom. En als je nu al zoveel reacties hebt op je oproep om gratis tekeningen voor anderen te maken, dan lukt het vast ook wel tegen betaling, denk je niet? Het is in ieder geval een mooi begin. Ik wens je heel veel succes!

    Like

  2. Ik verdien al bijna tien jaar de kost met het doen van de dingen die ik het liefst doe. Dat is een droom die uitkomt. Maar dat is ook onzekerheid, artistieke compromissen sluiten, bijklussen en veel droog zaad en zwarte sneeuw bij momenten…:) Ik neem het er allemaal bij. Je leeft maar één keer. Trek die stoute schoenen maar aan, je loopt over van talent.

    Like

  3. Ik denk dat je het gewoon moet proberen. Je hebt talent genoeg. Echt! Wat je wel nodig hebt is heeeeeel veel doorzettingsvermogen. Want je kiest niet voor de gemakkelijke weg. Ik ben benieuwd 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s