De sjeu van het hebben van de koning om de hoek.

prinssenoefeningDe route naar de peuterspeelzaal van het meisje loopt direct langs het werkpaleis van onze koning en in “zijn” tuin wordt door ons met regelmaat gespeeld. Altijd als we daar zijn maken het meisje en ik grapjes over dat het dan wel de tuin van de koning is, maar dat zij toch zomaar de enigste prinses is die daar door het hek is gekropen! (Toen ze nog geen 1 was, maar wel al kon lopen, stapte zij ooit zomaar pardoes tussen de tralies door het koninklijke erf op. En ja, dan sta je daar als burger-mamma toch even met geknepen billen te kijken en te hopen dat je kind marcherenweer heel snel door het hek komt terug gekropen!)

Vanaf de speeltuin in het park kijkt het meisje vaak naar de paarden die rondjes lopen bij de koninklijke stallen.

Let u even extra op het kittige pakje van de muzikant?
Let u even extra op het kittige pakje van de muzikant?

Altijd van een afstand, dichtbij komen kan helaas niet. Tot vandaag, want nu september is aangebroken en de P van Prinsjesdag weer in de maand zit krijgt het ritje naar de peuterspeelzaal wat extra sjeu.

In deze tijd van het jaar wordt er druk geoefend op de route van de gouden koets. Vandaag zaten we er plots middenin.

We zagen koetsen, fanfares en militairen en ook twee mannen die wel vier maal oefende hoe de rode loper het snelst kon worden uitgerold. Het meisje keek met grote ogen en trillende handjes naar het hele gebeuren. Om vervolgens natuurlijk hard te grinniken om dat ene paard dat nou net voor onze voeten poepen moest. (Want ja, als je drie bent zijn koningen en prinsessen prachtig, maar doet een grapje over poep het toch het allerbest!)

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s