Leren tekenen

Jong en oud, ervaren of gewoon enthousiast, iedereen kan (leren) tekenen. Ga tijdens een van mijn workshops en cursussen op zoek naar jouw creatieve kanten en ontdek nieuwe mogelijkheden. Tijdens het inloopatelier help ik je om je tekentechnieken te vergroten en gaan we aan de slag met verrassende opdrachten die je inspiratie een boost geven.

collage bloemen

 

bergkam klein

Cursus Illustreren (10 lessen): Tijdens deze cursus staat het tekenen bij een tekst centraal. Je gaat op zoek naar je eigen handschrift en leert hoe je de wereld om je heen op papier kunt verbeelden.Tijdens de 10 lessen leer je hoe je een sterke en spannende illustratie opbouwt. Je gaat aan de slag met diverse teksten zoals sprookjes, gedichten, krantenartikelen en losse verhalen en experimenteert met verschillende tekentechnieken. Kosten E150,- De lessen vinden plaats op donderdagochtend (09:30 – 11:15) en gaan van start zodra er 3 aanmeldingen zijn.

Natuurlijk tekenen in Wijktuin Broekweg, Zoetermeer
De geuren van de tuin in de neus, het geluid van vogels als decor en een mooie bloem op de tafel als inspiratie. Krijg jij hiervan zin om creatief bezig te zijn? Kom dan op de donderdagmiddag (12:30 – 14:30) in Wijktuin Broekweg tekenen in de buitenlucht.

Tijdens de lessen leer je hoe je zo de wereld in de tuin overbrengt op papier. Leer hoe bloemen of planten in elkaar zitten door goed te observeren, leer verhoudingen inschatten en ruimtelijkheid weergeven met licht-donker-werking en ga aan de slag met kwasten vol kleur om de kracht van de natuur tot expressie te brengen.
We gaan aan de slag met verschillende teken- en schildermaterialen en elke les staat er een apart thema centraal.
De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en je kunt op elk moment instromen.

Kosten: E5,- per les, een strippenkaart voor 5 lessen kost E20,-
Locatie: Wijktuin Broekweg
Wanneer: Elke donderdagmiddag van 12:30 – 14:30, we verzamelen steeds bij de grote tafel in de tuin.

reismadamTekenatelier voor volwassenen
Elk mens is een kunstenaar. Tijdens het open tekenatelier ontwikkel je de eigen creativiteit en help ik je tekentechniek verder te ontwikkelen. Aan de hand van vrolijke en uitdagende opdrachten werken we vanuit ons hart. Leren en plezier maken gaan tijdens deze sessies hand in hand. Het tekenatelier vindt elke vrijdag plaats van 09:30 tot 11:30 en is open voor iedereen vanaf 16 jaar. Kosten: E 7,50,- per keer, rittenkaart voor 5 lessen voor E 35,- (Geef de eerste keer even aan dat je komt, zo weet je zeker dat alles voor je klaar staat.)

blazenKinderatelier
Elk kind is een kunstenaar. Tijdens het  kinderatelier is het elke week feest. Aan de hand van vrolijke en uitdagende opdrachten mag je je helemaal uitleven. We schilderen, tekenen, kleien, plakken en maken soms zelf een eigen boek. Het kinderatelier is er voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en vindt plaats op dinsdagmiddag van 15:30 tot 16:45 uur. Kosten E 5,- per keer, 5 rittenkaart voor E 22,50 (Geef de eerste keer even aan dat je komt, zo weet je zeker dat alles voor je klaar staat.)

Workshop bloemen tekenen

Wordt jij ook zo blij van de geur van bloemen, appeltaart en vers geslepen potloden? Doe dan mee aan de workshop bloemen tekenen op dinsdag 14 juni. Jong en oud, ervaren of gewoon enthousiast, kom eens langs en ontdek het feest dat tekenen is.

Al eeuwenlang is de natuur een grote inspiratiebron voor kunstenaars en creatieven. Leren tekenen begint met leren kijken. Bloemen zijn hiervoor ideaal. Elke bloem heeft zo zijn eigen karakteristieken en door juist die te vangen creëer je een mooi en herkenbaar beeld.collagebloemen

Tijdens deze workshop ga je tekenen aan de hand van echte bloemen. Je ontdekt hoe je met enkele lijnen de karakteristieken van een bloem kunt vangen en je experimenteert met het gebruiken van kleur.

De workshop wordt gegeven aan de keukentafel van kunstenares Grietje Drooglever, de mens achter Feest der Creativiteit. Uiteraard is er koffie, thee en zoals het bij een keukentafel hoort, verse appeltaart!
De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Kosten: E15,-
Locatie en datum in overleg

 

Aanmelden
Heb je interesse in een van de workshops of cursussen of heb je een vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel mij op: 06-39239375

De lessen worden bij mij aan de keukentafel gegeven, onder het genot van thee, koffie en wat lekkers. De lessen starten bij voldoende aanmeldingen. De tekenateliers gaan weer van start per 1 september 2016. (Tijdens de schoolvakanties wordt er even niet getekend)